Ett utmärkt kvällsmål är korngröt i ugnen! Du behöver bara slänga i ingredienserna i en ugnsform och låta gröten sköta sig själv en timme eller så medan du pysslar med annat. I går kväll piffade jag upp korngröten en aning. Äppel och kanel gjorde susen! Prova, med eller utan äppel, gott är det ändå.
Receptet är för 4 personer. Det lönar sig inte att göra bara en portion, gör en ordentlig sats och värm upp det som blir över nästa dag.
Korngröt med äpple
2 äpplen
2 dl korngryn
1 liter lättmjölk
1 tsk kanel (eller mer om du gillar)
1 msk socker
1 tsk salt
lite smör eller margarin
Smörj en ugnsfast form. Skala och tärna äpplena och lägg i formen. Strö över kanel och socker. Häll över korngryn, mjölk och salt. Låt gröten bli färdig i ugnen, 175 grader, ca 1,5-2 timmar.
Ät som sådan eller med mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar