Cheesecake
3 ägg
6 msk flytande honung
1 msk maizena
1 tsk vaniljsocker
400 g färskost (t.ex. philadelphia)
2 dl crème fraiche
(lite citronsaft om man vill)
Botten:
150 digestivekex
1 dl
Klä en springform (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper och smörj kanterna. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ägg, honung, vaniljsocker och maizena. Vispa ner färskost och crème fraiche (en kort stund med elvisp för att få smeten slät). Häll smeten i formen och slå lätt på den för att få bort eventuella luftbubblor. Grädda ca 30 minuter.
Smula sönder kexen och blanda ner smöret så att det blir en smulig massa. Ta ut kakan och lägg smuldegen över ostmassan och pressa till ett jämnt lager. Grädda ytterligare 10 minuter. Skaka formen lätt för att se att kakan är klar, den skall vara fast.
Låt svalna och kyl sedan minst 2 timmar.
Lossa formens kant och vänd upp kakan på ett fat. Dekorera och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar