tisdag 16 augusti 2011

Potatissallad

Potatissallad är ett ganska bra tillbehör till kött och den här gången serverade jag potatissallad till köttfonduen. Man tager vad man haver, receptet nedan är ett hopkok av de otaliga varianter som finns när man googlar. Receptet är för ca 6 personer.

Potatissallad

800 gram -1 kilo potatis

2 syrliga äpplen
ca 2 msk kapris

ett par medelstora ättiksgurkor
en purjolök
peppar

(1-2 msk dijonsenap)
2 burkar créme fraiche eller gräddfil

Skala och koka potatisen. Låt kallna helt.
Om du använder senap, börja med att blanda den med créme fraichen. Tärna äpplen och gurkor och strimla purjolöken och rör ner i créme fraichen. Tillsätt kapris och smaksätt med peppar. Skär den kalla potatisen i tärningar och rör försiktigt ner. Ställ kallt före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar