söndag 27 mars 2011

Chokopudding

För en tid sedan överraskade Jan mig med en av favoritefterrätterna från barndomen: chokladpudding! Riktig Jacky Makupala. Jag kunde inte riktigt minnas när jag senast ätit det, men smakminnet hade inte svikit och lika gott var det fortfarande. Chokladpudding är inte svårt att göra själv heller, så igår gjorde vi ett försök att förnya vår dessertrepertoar. Helt problemfritt gick det kanske inte, men gott blev det!

Chokladpudding (4-6 portioner)

8 dl mjölk
1 dl maizena majsstärkelse

1 dl kakao
1 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

Blanda mjölk, maizena, kakao, socker och ägg i en kastrull. Sikta gärna kakaon för att undvika klumpar. Sjud under omrörning tills krämen blir tjock, smaksätt med vaniljsocker.
Häll upp i portionsskålar eller en större serveringsskål. Ställ kallt och låt puddingen stelna lite.
Serveras som sådan eller med exempelvis vispgrädde eller bär.

Vår tanke var att lägga puddingen i en form för att sedan stjälpa upp den på ett serveringsfat. Det lyckades inte riktigt, puddingen ville inte lossna från formen. Vi fick servera från en större dessertskål i stället, men det gjorde ju inget :) upptinade hallon passade riktigt bra till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar