Köttsoppa
ca 600 g soppkött
2 liter vatten
2 tsk salt
5 kryddpepparkorn
2 svart-/vitpepparkorn
ett par lagerblad
ett par kvistar persilja
2-3 morötter
en palsternacka
en liten bit kålrot
ca 50 g rotselleri
4-6 potatisar
purjolök
finklippt persilja
Lägg köttet i kallt vatten och koka upp. Skala bort skummet som bildas så att spadet blir klart. Lägg i peppar, salt, lagerblad och persiljekvistar. Låt småkoka under lock en dryg timme.
Skär rotfrukterna och grönsakerna i lämpliga bitar.
Ta upp köttet och sila buljongen. Skölj ur kastrullen och häll tillbaka buljongen. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i kastrullen. Lägg i rotfrukterna och låt koka tills de är mjuka. Purjolöken behöver lite mindre tid. Klipp till sist lite persilja över soppan.
Knäckebröd med ost passar bra till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar