Ugnsstekt gös med citronsås (4 personer)
ca 600 g fiskfilé
salt, peppar, örter, citronsaft
Såsen:
2 msk smör
1 finhackad lök
1 dl vitt vin
3 msk citronsaft
2 tsk honung
salt, vitpeppar
3 dl grädde
Börja med såsen. Fräs den finhackade löken i smör i en såskastrull. Tillsätt vin, citronsaft, honung och lite salt. Småkoka tills mängden vätska har miskat till hälften. Tillsätt grädden och smaka av med lite vitpeppar. Låt sjuda en stund.
Lägg fiskfiléerna på en ugnsfast form och krydda med salt, peppar och örter, t.ex. rosmarin, efter egen smak. Lite citronsaft passar bra att hälla över. Stek i ugnen ca 15 minuter, 150 grader, tills fisken är genomstekt.
Servera fisken med till exempel couscous och kokt sparris.
Ett torrt vitt vin till är knappast helt fel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar