tisdag 26 april 2011

Pannkaka

Att det blir pannkaka av något gör inte så mycket när det är fråga om pannkaka. Tänkte tipsa om att pannkakan inte alltid behöver vara av den söta varianten med sylt. Pannkaka kan göras salt, och fungerar utmärkt till brunch, lunch eller varför inte en stadigare kvällsbit.
Här om kvällen lagade jag blåbärspannkaka och jag tror att det är ett säkert kort till brunch också!
Mamma har lagat denna på lande där det enda som krävs är att gå ut och skrapa ihop ett par deciliter blåbär. Mums på sommarmorgonen!

Blåbärspannkaka (en sats i ugnform, dubbel i långpanna)

2 ägg

5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl (ersätt gärna hälften med grahamsmjöl)
0,5 tsk salt
2 dl blåbär

Vispa sönder äggen och blanda i hälften av mjölken, salt och mjöl. Tillsätt resten av mjölken. Låt stå 15 minuter. Smörj eller klä en form med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över blåbären. Grädda 30 minuter i 225 grader.

Inte särskilt vacker, men vad gör det?

Tips:
Spenatplättar är mumsigt men det blir osigt i köket och det är lite jobbigt att stå och steka plättarna. Lika bra går det att laga spenatpannkaka! Följ receptet ovan, skippa blåbären och rör ner en påse spenat i stället! Ätes med lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar