söndag 15 maj 2011

Mera kyckling

I brist på annat blev det kyckling som utgjorde huvudingrediensen i dagens middag. Piffade upp rätten genom att följa ett recept som jag klippt ut ur Kodin Kuvalehti. Återigen vidgades våra smakvyer, denna gång långt österut.

Chicken korma

1-2 rödlökar

4 vilöksklyftor
en liten bit ingefära
3 st hel kardemumma
6 hela nejlikor

10-15 svartpepparkorn
1 tsk spiskummin
3 tsk koriander
0,5 tsk chili
rypsolja
1 kanelstång
500 g kycklingfiléer (naturella)
en burk fint krossade tomater
200 g bulgarisk yoghurt
salt efter behag

Strimla lök och vitlök. Riv ingefäran fint. Lägg kardemumma, nejlikor och pepparkorn i en mortel och mal fint. (Jag använde färdigt malna kryddor, och kryddade på högt.)
Bryn lök och vitlök. Lägg till ingefäran, kryddorna och kanelstången. Lägg i mer olja om det behövs, det brinner lätt i botten.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek tillsammans med kryddorna. Rör i tomatkross och låt puttra en stund. Lägg till yoghurt lite i taget och blanda väl. Smaka av och servera med till exempel couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar